2010.04.04. Vasárnap

Fospunpa beszart : o)
Múlt 7 szombaton este jöttünk haza mamámtól röpke 18km és a városba vezető úton az utolsó nagy lejtőn szóltam nénémnek hogy dobja már üresbe hadd guruljunk lendületből erre megállt ez a fospunpa :D Sebesség-fordulatszám-hűtőfolyadék hőfokjelző mind lezöttyent alap helyzetre azaz 0ra közben mentünk 70el de mindegy :) indítani nem lehetett mert az imo visszajelző is csak villogott >>>jól van akkor gyorsan buszmegállóba be. Lekaptam az aksi sarut 10perc pihi után újra elindult. Haza értünk aztán suliban megnéztem van-e hibakód benne és milyen meglepő volt is :D 12db. Lényegében buziságok voltak ajtó zárkapcsolókkal,féklámpával és ilyen apróságokkal kapcsolatos hibakódok azonban volt 2 ami talán lényeges is lehetett volna de nem volt az mivel utána jól működött (amúgy sebesség jel hiánya és fordulatszám hiánya).
Mivel úgy gondoltam hogy 3év garancia van a fospunpára ezért bevittem a szervízbe hogy csináljatok mán vele valami jót mert ez így nem kafa.Szerencsére ismerős szerelőhöz került az autó aztán meg dumáltuk hogy mi legyen vele mert értelmes dolgot nem lehet csinálni vele a hibakód törlésen kívül mivel ez a hiba csak a szokásos can-busz buzisága mint az opeleken is amiket javítunk gyakorlaton. Végül 1 motorvezérlő újraprogramozással segítettünk a gépen mert hidegindítás után be szokott dadogni annyira hogy majdnem megáll. (igaz azóta is csinálja szóval tök mindegy volt :D )
Lényeg a lényeg hogy hülye voltam bevinni a szervízbe és hülye voltam anyámra hallgatni mert így ott kellett hagyni 3600pénzt mivel a 3éves garancia az az extra garancia ami nekünk természetesen nincs :D Indén már én csinálom az olaj,olajszűrő,pollenszűrő és légszűrő cserét :D

(ne vegyetek Fiestát maradjatok a polskinál az nem dob ki hiba kódot :D )
fospunpa:D

Kommentek

piciHuBo

Hibakódot nem, de hibát igen! :D :P

tunyi1986

piciHuBo #43159:
azis igaz de ahhoz nem kell diagnosztika mûszer hogy kitöröld a dtc-t :D

viandr

Beszart a KOAla mackó? :D
Lehet nincs igazam, de nem lehet, hogy a hideg indítás utáni dadogás gyújtótrafó probléma? Mielõtt hozzám került a Clio, sokat informálódtam róla Clio fórumokon, népítéletet olvasgattam, stb... és olvastam olyat, hogy a Clioknak lehet olyan probléma, hogy hideg motornál rakoncátlankodik a gép, akkor gyújtótrafó kezd meghalni.
Lehet nincs igazam, csak most ez jutott eszembe...

tunyi1986

viandr #43180:
eléggé vicces lenne ha 7600km után beszart volna a trafó :D
Fiesták már csak ilyenek nem foglalkozom vele,hidegen meg van a szokásos szelep hang is ez is fiesta betegség.

VadMacs

Megállt a gép, nem indul?
Ford szieszta! :D

tunyi1986

VadMacs #43184:
: o) ez tetszik :D sziesztázott 5percet

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!