Archívum: 2013 (2)

Tevékenységtérkép

Vissza KEtintve a múlt felé :D

Helló szia szevasztok ! :)

Gépjárművön történt egy olajcsere tavaly nyár közepe-vége fele, idén volt egy műszaki vizsga,+ múltkorában jártunk  Nagykanizsán mert egyik ismerőm meg akart venni egy Mitshubishi Coltot és ha már ott jártam akkor vettem rádió beépítő keretet meg erősítőhöz jóféle aux kábelt meg antenna átalakítót.
Merthogy tetszik tudni a Póckiból át került a JVC meg az erősítő meg a mélynyomó ebbe a brájzliba oszt most ebben szól szépen :)
Jut eszembe a pócki, az árából vettem 4 gyári felnit a Fiestára,már csak téli gumi hiányzik róla.
Aztán el értük a 15000km-t (6éves létére)  a múlt hétvégén,tök jó hogy végre nem csak a garázsba ácsorog :D napi használatba került.
Gond nincs vele, fogyasztást is már karomban tudom tartani olyan 6-7körül  vegyesen kár 5személlyel akár egyedül vagyok benne.
Hibák azért gyűlnek rajta lassacskán mert a jobb oldali dobbetét patentje is kiszakadt a lökhárítóból valamikor....kicsit alacsonyra rakták a lökös koptatóját....
Jövőre tervben van egy fékfolyadék,motorolaj csere.

Aztán volt a garázsban pár autó fusi melóban, 2es puntó váltó-kuplung csere, Thalia szervószivattyú hosszbordás szíj meg feszítő-vezető görgő,kispócki komplett hátsó fék,kézifék kötél cséndzs,Ticól hátsó ajtó zár, Alfra 155 generátor tartó konzol csere ( fél motor lóg...),suzuki swift kormány kapcsoló,WV Caddy rádió beszerelés,Astra H vezérlés meg még isten tudja mik :D
Mindenkinek minden jót,és olcsóbb bönzint meg kevesebb trafit :)

Egy kis helyzetjelentés

Aloha :D !!!

Az elmúlt pár hónap történései.... Kisautóval meg vagyok elégedve,bírja az igás ló üzemmódot már lassan másfél éve, minden nap munkába néha hátvégén egy kis hosszab őt is befigyel,és megy megállás nélkül :)
Azért voltak ennél szebb napjai is,most többnyire 1 hétig tiszta a hónap maradék 1-2 hetében pedíg olyan hogy az ablakon is alíg lehet kilátni, az olaj folyik a furulyagumiknál,első fékpofák is valószínűleg nem sokára el kopnak, a gumik is már a végüket járják és szeptember elején lejár a műszaki vizsga....de mindezeket leszámítva megy,nem eszi az olajat,és szól a zene :D
Eddígiekben nem sok időt szántam rá, volt egy benzinszűrő csere mivel megitattam egy kis gázolajos benzinnel (olyan cirka 20L volt kannákban ,el füstölte... :D )

Közeljövőben tervbe van véve hogy kicsit helyre pofozom majd,nem rég kaptam egyik ismerősömtől 90es évekről vissza maradt légszűrőt,furulya gumikat és olajteknő tömítést, olajat veszek majd mert akkor már azt is lecserélem plussz még egy hengerfejtömítésre kell  beruháznom meg egy napra amit rá tudok szánni és szépen rendbe tudom tenni a motort úgy mint 2-3évvel ezelőtt .+ még a nagyszervíz alkalmával egy függőcsapszeg zsírzás is tervben van mert kb 2éve nem volt lezsírozva.

Jah igen,és egy kis érdekesség :P ár héttel ezelőtt valami furcsa kis kattogás hallasztott a motortérből,amikor felmelegedett már majdnem azt hittem hogy főtengely csapyas lett,aztán levettem az ékszíjat és a külső szíjtárcsa közepe 4dban hullot a kezembe :D kicsit szét robbant szegény,ilyennel még nem nagyon találkoztam de hát bármi előfordulhat :D

Nyári találkozó egyenlőre passz...szerenék menni legalább két napra vagy 3ra...csak pénz és idő kérdése az egész