Műszaki vizsga,vezérműszíj csere

Sziasztok !
A nyár folyamán volt pár hosszabb út, Balaton,meg Kaposvár Zalaegerszeg Pécs Kaposvár ( egy kisebb költöztetés 2x) és sikerült is mind a két alkalommal a kocsiban lebarnulnom :) stb..
Július végén műszaki vizsga volt. Cégnél már jóval a műszaki előtt lemértem a fékeket meg a lengéscsillapítókat, oszt nem volt semmi baj, hátsó dobfék is 2% eltérést mutatott csak úgyhogy nem is nyúltam hozzá mert csak a baj lenne belőle ha fel van lazítva a gyári tengelycsonk anya aztán a csapágy meg elkezd szólni ha nem sikerül éppen ezred mm pontosan pont oda lehúzni ahol van.. nem kell a probléma feleslegesen :) úgyhogy csak kifújattam belőle a fékport amennyire lehetett a fékfalon egy gumidugó eltávolítása után.
Kipufogó dob a hegsztés mellett el kezdett kicsit rozsdálni, kívül még nem látszik rozsda csak hogy csepeg ki belőle a víz meg hogy kicsit kormos ...na és akkó mivan !
31001kmnél meg ejtettem a vezérműszíj cserét, amit múlt hét végén kolegámnál valósítottam meg mert ott van légkulcs és mivel cseréltem már pár Fordon tudtam hogy nem fog kézi erővel lejönni a főtengely csavar ami az ékszíjtárcsát rögzíti...Múltkor ez bebizonyosodtt a cégnél már pont egy Fiestán és ott is csak nagy légkulccsal jött le. Na ennél is ez volt a helyzet, annyit leszámítva hogy itt nem volt nagy légkulcs és a légkulcs tömlő is k.va hosszú volt meg vékonyabb mint ami kellett volna így hát maradt a 20percig rotyogtatás mire megindult az a k.va csavar. De legalább lejött, és helyette vissza ment az új csavar mert ugye azt cserélni kell, meg ha már amúgy is volt itthon akkor miért ne rakjam bele az újat.
Cégtől szépen el hoztam a gyári vezérlés rögzítőt hozzá mert anélkül kicsit érdekes lett volna összerakni az ék nélküli vezérműszíjat hajtó kerék miatt a főtengelyen.
Szíjfeszejtő Gergőből bent hagytam a gyárit, tudom nem így illik de hát minek cseréljem ki ha 31E van a kocsiban és 120nál kéne cserélni a vezérlést...meg amúgy is semmi baja nincs ha meg el kezd szólni egy picit is akkor úgyis meghallom vezérműszíjon viszont nem spóroltam valami 3-4000Ft körül vettem hozzá Gates szíjat .. hatalmas összeg :D
Hosszbodás szíjak is visszakerültek,kezdenek kicsit öregedni de még 80E km-t simán kibír szerintem...és mivel elasztikus szar ezért inkább rajta hagytam ezt mert jártunk már úgy Fordokkal hogy 3szor kellett cserélni a szíjat mire nem nyikorgott és fel is ment a helyére anélkül hogy sérült volna.
Vízpumpa vezérlésen kívül, nem folyik nem szivárog minek cserélni, majd 150Enél vagy 10év múlva.
Generátor és a motortartó bakok csavarjai meg kapták a zsírt hogy ne rohadjanak be mint általában szoktak (főleg az oszták meg német behozott szaroknál).
Kolegám pár sör után szépen kidekorálta a motorteret alkoholos filccel, kiegyenlítő tartályra 700 BAR felirat , szelepfedélre NOS, légszűrő házra ETTŰ MÉN, motortartó bakra CSILLA PITTÓ :D
Próbaút gyanánt meg mivel anyámat amúgy is kellett hurcolni belement egy 50-60km aztán vissza kolegámhoz a sörökkel a csomagtartóban meg haverommal együtt és jól beköszörültünk... este 6tól reggel 8ig....és 8kor jött értünk haver apja hogy haza hozzon minket igen óó je :D Paaareee

Legközelebbi projekt majd gyertya és légszűrő csere lesz ha úgy tartja kedvem. Rövid kis sztorim ennyi lett volna

kolegám, Fordon így kell vezérlést cserélni Danika, meg a matka a kocsi alatt megint iszó még ? az ilyen emberekkel jó együtt dolgozni :D két uazzal szétszaggatott Nivea ( nem ilyen virsli kerekkel fénykorában) Pécs szorozva kettővel

Kommentek

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!